Başlamadan Önce
Yazımızı okumadan önce ön bilgi amaçlı aşağıdaki yazıları okumanızı tavsiye ederim. Aksi halde yazının anlaşılması zor olabilir.
MPU6050 İncelemesi
Median Filtre
Hareketli Ortalamalar Filtresi
Kalman Filtresi
MPU6050 İnceleme yazısı sensörlerin çalışma...
devamını oku...
Bu yazımızda Arduino kullanarak RF alıcı-verici yapısı oluşturup veri aktarımını göstereceğiz. Bir çok Arduino proje veya uygulamasında kablosuz haberleşmeye ihtiyaç duyulmaktadır. 433 MHz RF modüller ise bu konuda oldukça ucuz ve basit yöntemler sunmaktadır. İnternetten çok...
devamını oku...
TL494 entegresi analog gerilim kontrollü bir PWM kontrol entegresidir. Bu yazımızda daha önce step-up devresinde kullandığımız bu entegrenin detaylı incelemesini yapacağız. Entegrenin datasheet’ine buradan ulaşabilirsiniz.
TL494 entegresi blok şemada görüldüğü üzere genel...
devamını oku...
Shift register kullanarak yaptığımız LED bar ile mesafe gösterme projemize buradan ulaşabilirsiniz.
Shift Register Nedir?
Shift register kaskat şekilde bağlanmış flip floplardan oluşan lojik bir devredir. Ortak bir clock ile çalışan bu devre aldığı bit değerlerini hafızasında...
devamını oku...
Bu yazımızda sizlerle 85-100V girişli, 24/12V çıkışlı bir güç devresi tasarlayacağız. Devre tasarımı için de flyback topolojisinden faydalanacağız. Yazımızı okumadan önce FLYBACK NEDİR? yazımızı okumanız gerekmektedir.
Bu devrede istediğimiz özellikler...
devamını oku...